OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - Renkli şişe
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-11-2011, 04:09 AM   #1 (permalink)
Yasemin ORDU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yasemin ORDU
Yasemin ORDU
İşin Ustası
Yasemin ORDU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Mesajlar: 1.633
Konular: 537
Aldığınız Beğeni:288
Beğendikleriniz:13
Rep Derecesi: Yasemin ORDU İyi Bir Yolda Adım Attı.

Renkli şişe


Renkli şişe


Bildiğimiz yağ ve su karışımı deneyinin biraz daha albenilisini yapmışlar. Bu şekilde çocuklar tarafından daha çok sevileceğine eminim. Zaten bu deneyi hazırlayan kişi de kendi çocuğunun çok ilgisini çektiğini ve mutfağa her girdiğin de şişeyi çalkalayıp izlediğini yazmış. Şimdi bilmeyenler için yapılışını yazıyorum.
Plastik bir şişenin yaklaşık dörtte üçünü kızartma yağı ile dolduruyoruz. Geri kalan boş kısma da (çocuklarla seçtiğiniz bir gıda boyası ile renklendirdiğiniz) suyu huni yardımı ile şişeye boşaltıyoruz. Resim de gördüğünüz gibi deneyin sahipleri yeşil rengi seçmişler ve ortaya hoş bir görünüm çıkmış. Deneyimizin son kısmı da güvenlik ile ilgili… Şişemizin ağzını uhulayıp ya da bantlayıp kapatıyoruz ki çocuklar içmeye çalışmasın.
Vee artık şişemiz çalkalanmaya hazır! Yağ ve suyun birbirinden ayrılışını izlemek, bunu ilk defa görecek olan küçükler için eğlenceli olsa gerek… Sınıfların da uygulamak isteyen öğretmenlerimiz varsa, farklı renkler kullanarak çocuklara görsel bir şölen sunabilirler.
Yasemin ORDU isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla