OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın - Tekil Mesaj gösterimi - üç boyutlu hamurdan kule çalişmasi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-12-2016, 11:37 PM   #1 (permalink)
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ismailmart
ismailmart
İşin Ustası
ismailmart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Bulunduğu yer: Diyarbakır
Mesajlar: 1.134
Konular: 1029
Aldığınız Beğeni:68
Beğendikleriniz:202
Rep Derecesi: ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.ismailmart Artık Gurur Duyulacak Bir Durumdasın.

üç boyutlu hamurdan kule çalişmasi


Malzemeler:

Oyun Hamuru
Kürdan
Yaş:
+ 4 Yaş
Kazanımlar:
Görsel-Uzamsal Algı
Geometrik Kavramlar (Matematik Becerilerinin Gelişimi)
El-Göz Koordinasyonu
İnce Motor Becerilerin Gelişimi
Dikkat ve Konsantrasyon Gelişimi
Matematiğin en önemli alanlarından biri geometridir.Geometri okul öncesi ve ilköğretim matematiğinde önemli bir yer tutar.Bireylere birçok beceri kazandırır. Geometri yaşadığımız alanı tanıma ve anlamlandırmada önemli bir araçtır. Kısacası bir uzay çalışmasıdır. Geometri ile dünyayı yakından tanıyabiliriz. Geometri derslerinin asıl amacı çeşitli gösterimler ve 3 boyutlu şekiller yardımıyla çocukların uzamsal yeteneklerini geliştirmektir.

Bu çalışmamızda Oyun hamuru ve kürdan yardımı ile küp oluşturduk ve daha sonra hızımızı alamayıp bu şeklimizi kuleye çevirdik 🙂 Kule yapımından çok zevk aldığımızın bir göstergesi sayılabilir bu çaba. Kenar ve köşe kavramlarını öğrenmekle birlikte, küpün kareden oluştuğunu da kavramış oldu Aybike Esra. Aynı zamanda küçük kas gelişimini de destekleyen bu çalışmamız, matematik becerilerinin gelişmesi adına okul öncesinde uygulanabilecek oldukça eğlenceli bir faaliyet. Etkinlik, soyut kavramların somutlaşmasını sağlayarak, okul öncesi çocuğunun anlayabileceği bir şekle bürünmesine yardımcı oluyor.Ayrıca çocukların değil, büyüklerin bile kendini kaptırıp saatlerce uğraşabileceği kadar da eğlenceli. Denemeniz şiddetle tavsiye edilir.

__________________
"GeLeCek OkUlÖnCeSi İlE şEkİlLeNeCeK"
ismailmart isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla