Hareketlİ oyunlar 11 - OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
OKUL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİ - Hayallerinizi Sınırlamayın
Üye Girişi
close


Yeni Konu aç   Cevapla
Seçenekler
Alt 10-31-2011, 06:00 AM   #1 (permalink)
İşin Ustası
Yasemin ORDU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik: Feb 2010
Mesajlar: 1.633
Konular: 537
Aldığınız Beğeni:288
Beğendikleriniz:13
Rep Derecesi: Yasemin ORDU İyi Bir Yolda Adım Attı.

Hareketlİ oyunlar 11


yürümeye başlarlar. Bu arada kollarını da iki yana açabilirler.yürüme yönünden sapan dengesi bozulan çocuklar yanar. Daha sonra gözler kapatılarak ta bu oyun oynanabilir.
135. HACI YATMAZ OYUNU:çocuklar üçer kişilik gruplara ayrılırlar. Gruptaki iki çocuk karşılıklı, yüz yüze dururlar. Üçüncü çocuk iki çocuk arasında dimdik ve hareketsiz durur. Bu çocuğa hacıyatmaz denir. İki çocuk hacıyatmazı omuzlarından birbirlerine doğru iterler. Onu düşürmemeye dikkat etmeleri gerekir. Oyunun tekrarında sırayla hacıyatmaz olurlar ve oyun böylece devam eder.
136. KARDAN ADAM TAKLİDİ:çocuklardan biri güneş,diğerleri kardan adam olurlar. Kardan adam ellerini tutarak dimdik durur. Güneş kardan adamların arasında dolaşır,kardan adamlardan birine dokunur. Güneşim dokunduğu çocuk kardan adamın erimesini taklit ederek yavaşça gevşer ve yere yığılır.
137. ASİYE AS: çocuklar el ele tutuşur ve halka olurlar.aşağıdaki şarkıyı söylerken sağa sola dönerek yürürler.yürüme ve şarkının temposu giderek artar,koşmaya başlarlar. Şarkının üçüncü söyleyişinin sonunda birbirlerinin ellerini bırakarak. Birden yere çömelirler çömelirken yere düşen çocuk yanar .(şarkının sözleri: asiye as ,altın tas, ayağıma basma , tahtaya bas, tahta çürük çivi tutmaz,asiye büyük kin tutmaz.
138. BALIK TUTMA OYUNUyun alanına büyükçe bir dikdörtgen çizilir. Buna balık ağı denir. Bir ebe seçilir oda balıkçı olur. Balık ağının bir köşesinde durur. Diğer çocuklar balık olurlar ve ağın çevresinde dolaşırlar.arada bir balıkçıya yakalanmadan balık ağına girip çıkarlar. Balıkçı ağa giren çocukların çok olmasını bekler. Birden dur yakaladım diye bağırır. Balıkçı bağırınca bütün balıklar olduğu yerde dururlar böylece yakalanmış olurlar. Balıkçı balıkları sayar ve ebelikten kurtulur. Yeniden ebe seçilir ve oyun tekrarlanır. Oyun sonunda en çok balık tutan oyuncu oyunu kazanır.
139. MISIR PATLATMA OYUNU: çocuklar yarım halka biçiminde dizilerek yere çömelirler. Ellerinde birer tava varmış gibi yaparlar. Öğretmen : “elinizdeki tavalarda mısır var.mısırları patlatıyormuş gibi tavayı sallayacaksınız. Ben pat dediğim zaman hep birden yerinizden sıçrayarak,sonra tekrar yere çömeleceksiniz” der. Çocukları şaşırtmak için arada bir öğretmen pat demeden yerinden sıçrar.şaşıranlar oyundan çıkar. Oyun böylece devam eder.
140. BOYNUZLAR HAVAYA OYUNU: oyuna başlamadan önce öğretmen hangi hayvanların boynuzları olduğunu, hangilerinin olmadığını anlatır. Sonra oyuna başlar. öğretmen :”boynuzlar havaya geyiğin boynuzu” dediği zaman eller havaya kaldırılır. “boynuzlar havaya kedinin boynuzu” dediği zaman eller kaldırılmaz. Öğretmen çocukları şaşırtmak için boynuzsuz hayvan söyleyip ellerini kaldırabilir. Şaşıran çocuk oyundan çıkar.
141. KURTLA KUZU OYUNU: çocuklardan biri kurt biri çoban olur. Diğerleri de kuzu olurlar. Oyun alanına bir daire çizilir,burası ağıl olur. Kuzular ağılın uzağında dururlar. Çoban kuzuları ağıla götürmeye çalışacaktır. Ancak kurt kuzuları kapmaya, çoban da kuzuları kaptırmamaya çalışır. Çoban kuzuları korur. Yakalanan kuzular oyundan çıkar.,yakalanmadan ağıla giren kuzular kurtulur.
142. KURBAĞA İLE LEYLEK OYUNU: oyun alanına iç içe iki büyük çember çizilir. Büyük çemberin dışındaki çocuklar leylek gibi lak lak diye dolaşır. Kurbağalar da iki çember arasında kuvak vak vak diye diyerek gezinirler. Küçük çemberin içine leylekler giremez. Öğretmen “leylek geliyor” diye bağırır. Kurbağalar küçük çembere doğru koşarlar. Kaçarken leyleklere yakalanan kurbağalar çemberin dışına çıkarılır. Daha sonra oyuncular rol değiştirirler.
143. KÜMES OYUNU:çocuk sayısı kadar yuvarlak çizilir. Unlar kümes olur.her çocuğa bir kümes hayvanı adı verilir. Her hayvan kendi kümesinde durur. Oyun başlayınca öğretmen horozlar diye seslenir. Horoz olan çocuklar kümesten çıkar ve gezinirler. Öğretmen kurt geliyor kaçın diye bağırınca kaçışır kümeslerine girmeye çalışırlar. En yakın kümese girerler. Ancak bir kümese iki çocuk giremez. Kaçışma sırasında öğretmende kümeslerden birine girince çocuklardan biri açıkta kalır. Bu kez öğretmen yerine geçerek oyunu başlatır.oyun böylece sürer.
i olur
Yasemin ORDU isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç   Cevapla

Etiketler
adam yürüme oyunları, anasinifi balik oyunu, anasinifi oyunlari, asiye as oyunu, balik hareker oyunu, balik ile ilgili oyunlar, balik oynu okul oncesi, balik oyunu anaokul, balikla ilgili esas oyun, balık ile ilgili oyun, balıkla ilgili oyun, balıkla ilgili oyunlar, balıkla ılgılı oyon, boynuzlar havaya oyunu, etkinlik, hareketli, hareketli oyun, hareketli oyun hayvan, hareketli oyun ne demek, hareketli oyunlar, hareketli oyunlar kısa, hareketlı oyun, haretkli oyun, havanlarla.ilgili.oyun, hayvan la ilgili oyunlar, hayvan taklit oyunları, hayvan taklitleri oyunu, hayvanlarla ilgili oyun, kumesteki hayvan dramasi, mış oyunu etkinliÄŸi, okul öncesi hacıyatmaz, okul öncesi panda oyun, okul öncesitaklidi oyun, okul oncesi balik oyunu, okul oncesi balik tutma, okul oncesi kumes oyunu, okul oncesi oyun, okul oncesi taklidi oyun, okul oncesi taklit, okul oncesi taklit oyunu, okul oncesı oyunlar, okuloncesinde ag, okulöncesi taklit, oyun etkinlikleri, oyunlar, taklid oyunu okul oncesi, taklidi oyun, taklidi oyun örnekleri, taklidi oyun etkinliÄŸi, taklidi oyun hareketleri, taklidi oyunlar, taklit oyunlari, taklit oyunları, taklit oyunları, taklit oyunu panı

Seçenekler Arama
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hareketlİ oyunlar 10 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 1 10-06-2013 01:04 AM
Hareketlİ oyunlar 13 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 06:01 AM
Hareketlİ oyunlar 12 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 06:00 AM
Hareketlİ oyunlar 9 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 05:59 AM
Hareketlİ oyunlar 7 Yasemin ORDU HAREKETLİ OYUN ETKİNLİKLERİ 0 10-31-2011 05:58 AM